Haberler

 
Anasayfa » Haberler » Güncel Haberler

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİYLE SÖZLEŞME İMZALANDI...

Sivas Belediyesi ile Halk Otobüsleri Kooperatifi arasında beklenen protokol imzalandı. Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal ve Halk otobüsleri Kooperatif Başkanı Şaban Yalman Belediye Meclis salonunda 3 yıllık protokole imza attı.

    

Sivas Belediyesi ile Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi arasında beklenen protokol imzalandı. Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman, Belediye Meclis salonunda özel halk otobüsleri için 3 yıllık protokole imza attı. Sözleşmenin süresi 2012 yılında sona erecek.

    

Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, her türlü görüşmeyi yaptıklarını belirterek, “Toplam 249 halk otobüs var. Şirinevler ve Kümbet minibüs durağı sonradan sisteme dahil olduğu için onların özel bir statüsü var. Onların sözleşme süresinin dolmasına zaman var. Şimdi 214 halk otobüsümüzle sözleşmeleri imzalayacağız” dedi.

    

Bazı semtlerden üniversiteye direk seferler koyacaklarını kaydeden Yılmaz, “Üniversite öğrencilerimizin zaman zaman bu konuda çok talebi oluyordu. Bunun için özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olarak oturduğu Kümbet, Aydoğan ve Kılavuz bölgelerinden üniversiteye direk otobüsler koyacağız. Sabah saat 07.30 ile 10.00 arasında olacak. Hafta sonu ve üniversitenin tatil olduğu dönemde bu direk seferler yapılmayacak. Bu uygulamamıza Şubat ayının 15’inden sonra başlayacağız. Çünkü o zamana kadar bunun duyurusunu yapmamız gerekiyor” dedi.

Halk otobüsleri toplanma merkezinde bazı çalışmalar yapacaklarını kaydeden Yılmaz, “Burada bariyerler ve otoparklar yapacağız. Mevcut fiziki yapıda iyileştirmeye gideceğiz. Ayrıca halk otobüsü şoförlerimize zaman-zaman hizmet içi eğitim vereceğiz” dedi.

    

Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman ise karşılıklı yürütülen çalışmalar neticesinde bir sonuca ulaştıklarını belirterek, “Bu netice doğrultusunda bugünde sözleşmeyi imzalamak için buradayız. Amacımız Sivas halkına toplu taşımda en iyi hizmeti sunmaktır,  diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından, Başkan Yardımcısı Uysal ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yalman özel halk otobüslerinin çalışmasına müsaade edecek 3 yıllık sözleşmeyi imzaladılar.

 

 

 

 




Yayın Tarihi : 06.02.2010    Okunma Sayısı : 669