ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

SİVAS BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DUYURULUR

3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunu gereği, esnafımızın kullandığı; İbreli terazi, Masa terazisi, Kantarlar ve Basküllerin 2 yılda bir beyanname vermek sureti ile tartı aletlerinin damgalarını yaptırmak zorunluluğu bulunmaktadır. Tüm Esnaflarımızın 2015 yılı ve öncesi tarihinde damgalanan ölçü aletlerinin beyannamelerini en geç 28 Şubat 2017 günü mesai bitimine kadar Belediyemiz Ölçü Ve Ayar Memurluğuna vermeleri gerekmektedir.

Damgasında 2015 ve öncesi tarih bulunan İbreli terazi, Masa terazisi, Kantarlar ve Basküllerin beyannamelerini zamanında vermeyen ölçü ve ölçü aleti sahiplerine, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 15/c maddesi gereği "damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanmak" suçundan her ölçü ve tartı aleti için ayrı ayrı idari yaptırım kararı uygulanacaktır.

Oluşturma Tarihi :23 Şubat, 2017