7. SİVAS KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR…

7. Sivas Kitap Günlerinde 200'e yakın yayın evi ve yüzlerce kitap okurlarla buluşacak. Sivas Kongresi'nin 99. Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri" kapsamında bu yıl 7.si düzenlenecek olan Sivas Kitap Günleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Buruciye Medresesi’nde düzenlenen toplantıya Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Taşkın katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Davut Gül, yayın evlerinin etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Çok şükür 100 stant yetmedi. Yani daha fazla yayın evine verebilecek standımız olsa, onlara da verirdik. Sivas Kitap Günleri, yayın evleri tarafından tercih edilen ilgi duyulan bir fuar haline geldi. Vatandaşlarımız açısından da bu böyle. Geçmiş yıllarda 100 binin üzerinde kitap satılıyordu. Bazen 130 bin, 140 bin, 150 bin civarında satış oluyordu. Bu senede yine 150 bini geçeceğini düşünüyoruz.” dedi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Kitap Günlerinin markalaştığını belirterek, "Bu etkinliğe çok değerli yayın kuruluşları ve yazarlar katılıyor. Bizim öncelikli arzumuz şehrimizin daha iyi tanıtılmasıdır. Ancak okumak kadar güzel bir şey yoktur. İnsan beynini tıkır tıkır çalıştıran şey kitap okumaktır. Okumak bir alışkanlıktır. Zorla olmuyor ancak tanınmış yazarların ilimize gelerek vatandaşlarla iletişim haline geçmesi insanları kitaba yöneltiyor. Bu süreç çocuklarımızın okuma alışkanlığı edinmesi bakımından da motive edici bir fırsat oluyor. Sivas Kent Meydanı her zaman canlı ama o süreçte burası ayrı bir canlılığa kavuşuyor. Bu hareketlilik esnafımız, vatandaşımız ve sosyal dokumuzun güçlenmesi için de önem teşkil ediyor. Sivas Kitap Günleri hem Sivas'a sağladığı katkı ile hem de markalaşma yolunda önemli adımlarla ilerliyor." dedi.

Oluşturma Tarihi :31 Ağustos, 2018