SİVAS ETLİ EKMEĞİ TESCİL YOLUNDA…

Sivas’a özgü etli ekmeğin tescillenmesi adına çalışma başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, şehirde her lokantada aynı lezzet kalitesinin yakalanması için Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası ve Lokantacılar Odası ile ortak hareket edeceklerini vurguladı.

Başkan Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, etli ekmeğin kente gelen her misafire gönül rahatlığıyla ikram edilebileceğini belirtti. Sivas etli ekmeğinin, dananın kaburga eti ve içerisine terbiye edilmiş soğan konularak hazırlandığını ifade eden Aydın, "Mükemmel bir tat ve Sivas'ın önemli yemeklerinden biri." dedi.



Etli ekmeğin bir marka ve standart haline dönüştürülmesi gerektiğine işaret eden Başkan Aydın; “Sivas'ta etli pideyi yapan her bir işletmecinin o standartlara uygun pide yapması lazım. Eğer o standardı sağlayabilirsek bunun markalaşması noktasında da çok önemli bir adım atmış oluruz. İnşallah önümüzdeki süreçte Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası ve Lokantacılar Odası ile yeni bir çalışma yapacağız. Sivas'ın yemek kültüründe standartlardan taviz vermeyeceğiz. Sivas yemeklerinin standarda kavuşması noktasında önemli bir adım olacak." diye konuştu.


Sivas köftesinin tescilli olduğunu anımsatan Başkan Aydın, etli ekmeğin tescili noktasında da bir adım attıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şehrimizin çok önemli bir yemek kültürü var, çok çeşitleri var fakat bunların standardını sağlayabilmemiz lazım. Aynı yemeği her yerde aynı şekilde yiyebilmeniz lazım, gittiğiniz bir yerde çok güzel, bir başka yerde o standardı bulamayabiliyorsunuz. İşte onu sağladığımız zaman çok sayıda tescil yapacağımız yemek çeşidimiz var diye düşünüyorum. Sivas, Selçuklulardan bu yana çok sayıda medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve her medeniyetin de kendine göre bir yemek kültürü olan, birikimi olan bir ilimiz. Biz bunu markalaştırmak durumundayız, inşallah onu da yapacağız."

Oluşturma Tarihi :16 Kasım, 2018

Okunma Sayısı : 728