3 PUAN 3 GOLLE GELDİ...

Sivas Belediyespor, ikinci devrenin üçüncü karşılaşmasında talihsizliğini yendi. İkinci devrede iki maçtır kazanamayan Belediyespor, ligin 20. haftasında Şanlıurfaspor’u 3-2 mağlup etti.

Muhsin Yazıcıoğlu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Erdoğan Tunç, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sivas Belediyespor Kulübü 2. Başkanı Ali İzgi, yönetim kurulu üyeleri, Kulüp Müdürü Kurbani Bütüner ile az sayıda Sivaslı taraftar izledi.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki takımda kontrollü olarak rakip kalelerde atak geliştirmeye çalıştırdı. Maçın ilerleyen dakikalarında, Şanlıurfaspor'dan Emre Özkan, Sivas Belediyespor atağında Alpay Koçaklı’yı ceza sahası içinde yere düşürdü. Hakem, bu sert müdahalenin ardından penaltı noktasını gösterdi.

Sivas Belediyespor takımında Alpay'ın kullandığı penaltıyı, kaleci sağ köşeden çıkardı. Dönen topu takip edip tamamlayan Alperen Pak, Sivas Belediyespor’u 1-0 öne geçirdi.

Sivas Belediyespor, ilk yarının uzatma dakikalarında serbest vuruş kazandı. Rakip kaleye çapraz; uzak mesafedeki topun başına geçen Alpay Koçaklı, kaçırdığı penaltıyı, attığı estetik golle telafi etti.

Tribünden maçı izlemeye gelenler, ilk yarının bu sonuçla tamamlanmasını beklerken, Şanlıurfaspor takımı penaltı kazandı. Karşılaşmanın hakemi, Sivas Belediyespor ceza sahasının, sol köşe çizgisine yakın bölgesinden, ikili mücadelede topu çıkarmaya çalışan savunma oyuncusunun, ‘elle müdahale ettiği’ gerekçesiyle penaltı gösterdi. Uzatma dakikalarının son saniyelerinde Şanlıurfaspor, penaltı golü ile durumu 2-1 yaptı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Sivas Belediyespor, ikinci devrede, 2-1 önde olmanın üstünlüğünü korumaya çalıştı. Savunmayı ön planda tutan Belediyespor, atak yapmaya çalışan Şanlıurfaspor takımının geride bıraktığı boşlukları, ani ataklarla değerlendirmeye çalıştı.

Belediyespor ceza sahasından gönderilen uzun pası, rakip ceza sahası önlerinde kontrol eden Emrah Bedir, sağ kanattan topla hareketlendi. Ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Emrah, 85. dakikada Sivas Belediyespor adına durumu 3-1 yaptı.

Karşılaşmanın orta hakemi, 90 dakikalık normal süresine 5 dakika ilave etti. Uzatma dakikalarının son bölümlerinde serbest vuruş kazanan Şanlıurfaspor, bu pozisyonda durumu 3-2 yaptı. Karşılaşma bu sonuçla tamamlandı. Son iki maçtır kazanamayan Sivas Belediyespor, ikinci devrenin üçüncü maçında, talihsizliğini yendi ve Şanlıurfaspor’u 3 golle mağlup etti.

Sivas Belediyespor, 20. hafta sonunda bu galibiyetle puanını 25 yaptı. Rakiplerinin puan kaybettiği haftada, 12. sıradan 9. sıraya yükseldi.

Oluşturma Tarihi :07 Şubat, 2019