8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN…

Belediye Başkanı Sami Aydın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediyede çalışan kadın personele yönelik program düzenledi.

Paşabahçe Düğün Salonunda düzenlenen kahvaltıya Başkan Aydın'ın yanı sıra eşi Yurdagül Aydın, Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ile belediye bünyesinde çalışan kadın personel katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte kadın çalışanlar adına söz alan Derya Karadağ, Başkan Aydın'ın personeline yönelik güler yüzlü ve sevecen olduğunu ifade ederek; "İnsanlar bazı makamlara gelebilir. Başlangıçlardan ziyade gidişler ve ayrılışlar önemlidir. Çünkü her şey güzel başlar. Giderken de başladığı gibi güzel gidebilmek, ardında onca hizmet, onca eser bırakmak, bu kadim şehirde böyle güzel işlere imza atmak herkese nasip olmaz. Bir belediye çalışanı ve Sivaslı olarak sizlere minnettarız. İyi ki bu şehrin başkanı olmuşsunuz ve iyi ki sizi tanıma fırsatı bulmuşuz." dedi.

Başkanı Sami Aydın ise bu anlamlı günde kadınlarla bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu belirterek tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Aydın; "Sizlerin nezdinde bütün kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutlamak istiyorum. Sizlerle birlikte olmak gerçekten benim adıma büyük bir mutluluk. Bu mutluluğu bizimle paylaştığınız için her birinize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

2004 yılında Belediyede çalışan kadın sayısının çok düşük olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, kadının çalışma hayatındaki önemine vurgu yaparak; "2004'te ilk belediye başkanı olduğum zaman Sivas Belediyesi'nde 4 elin parmağı kadar hanım çalışırdı. Ama bugün bu salonu doldurdunuz. Gerçekten bir şeyin kaliteli olmasını istiyorsanız, güzel olmasını istiyorsanız, bir hanım elinin değmesi gerekir. Bu sadece bir söz değil. Hanımlarda bu konularda zarafet var, incelik var, sorumluluk duygusu birçok erkekten daha fazla. Bir görev verdiğiniz zaman gözünüz arkada kalmıyor. Bu bakımdan iş hayatında hanımların sayısının artması kurumların, firmaların verimliliğinin artması anlamına geliyor. Aynı zamanda ülke ekonomisinin gelişmesi anlamına geliyor. Gerek belediyemiz gerek şehrimiz için sunduğunuz bütün katkılardan dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın ve eşi Yurdagül Aydın programa katılan kadınlara karanfil hediye etti.

Oluşturma Tarihi :08 Mart, 2019