15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ...

15 Temmuz hain darbe girişimi ilk günkü gibi sıcaklığını koruyor. Bundan 4 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızan hainler Türk Milletinin vergileri ile alınan silahların namlularını milletimizin üzerine çevirmiş 251 vatandaşımızı şehit ederken 2 binden fazla vatandaşımız da gazi olmuştu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak atletizm koşusu düzenlenerek dereceye giren sporculara Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Vali Salih Ayhan madalyalarını takdim etti.

Buruciye Medresesi önünde açılan 15 Temmuz resim ve fotoğraf sergisine de katılan protokol üyeleri burada serginin açılışını yaparak sergide yer alan resimleri ve fotoğrafları inceledi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Salih Ayhan ve il protokolünden oluşan heyet daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında gazi olan Polis Memurları, Yakup Sevinç ve Ömer Taş’ın hanelerini de ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Ulu Camide 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri için okunan mevlit programına katılan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Vali Salih Ayhan ile il protokolü son olarak Yukarı Tekke Mezarlığı içerisinde bulunan Polis ve Garnizon şehitliklerini ziyaret ettiler.

Oluşturma Tarihi :15 Temmuz, 2020